15:33 29.12.2017

10 najjačih zemalja svijeta.

Postoji mnogo faktora koji su neophodni za rangiranje države na listi najsnažnijih država svijeta. Ekonomija, tehnologija, vojna sposobnost, energetika, spoljni poslovi, stanovništvo, veličina države su neki od faktora koji čine bilo koju državu jednom od najmoćnijih zemalja. Postoje države koje su ocjenjene u većini kategorija, ali zato što pate od drugih problema, one su rangirane niže na listi. Da biste znali da li je vaša zemlja među najmoćnijim zemljama ili ne, pročitajte sljedeće:  10 najjačih zemalja svijeta.

10. Italija


To je jedna od najmoćnijih država svijeta. Članica je u različitim grupama i organizacijama kao što su NATO, G7, G8 i Svjetska trgovinska organizacija. Rangirana je kao deveta najveća ekonomija  svjeta i deseta država u smislu ulaganja u vojsku.

9. Kanada


Rangirana je kao druga najveća zemlja na svijetu po površini zemlje, treća po kvaliteti života koji  nudi svojim građanima i takođe je jedna od najbogatijih zemalja.

8. IndijaIako je rangirana kao četvrta država u smislu najjačih oružanih snaga u svijetu i jedanaesta najveća ekonomija, ona je rangirana nisko na listi najjačih zemalja zbog različitih problema, kao što su siromaštvo, terorizam i korupcija.

7. NjemačkaUprkos tome što je uništena nakon Drugog svjetskog rata, ona je to prevazišla i ostvarila uspjeh. Poznataje kao jedna od najmoćnijih državazbog svoje snažne ekonomije, jer je drugi najveći izvoznik i treći najveći uvoznik u svijetu.

6. Velika Britanija


Rangirana je kao 5. zemlja u smislu najjačih vojnih snaga u svijetu, 10. je mjesto u smislu kvaliteta života i 6. mjesto u smislu ekonomske jačine na svijetu.

5. JapanTo je jedna od najnaprednijih država u različitim oblastima, kao što su tehnologija, automobili i nauka. Rangirana je kao treća zemlja u smislu ekonomske jačine u svijetu, jer je četvrti najveći izvoznik uprkos tome što ima malu površinu zemljišta i visoku populacionu stopu.

 4. Francuska


To je jedna od najmoćnijih država u cjelom svetu, posebno u Evropi. To je jedna od najbogatijih država na svijetu i rangirana je kao 5. zemlja u smislu da ima najveću ekonomiju na svijetu.

3. Rusija

Površinski Rusija je prva po veličini država na svjetu. Visoko je na listi najsnažnijih zemalja svijeta u vojnom smislu zbog posjedovanja nuklearnog oružja i  jedan je od najvećih proizvođača nafte i prirodnog gasa. Rusija takođe ima vojsku koja je treća po jačini u svijetu.

2. Kina


To je država koja ima najveću populaciju u svijetu, četvrta je po površini i druga zemlja u smislu da imaju najmoćnije vojne snage i najveću ekonomiju. Iako je visoko na listi zemalja sa najvećom populacijom na svetu, brzo ide ka tome da ugrozi Sjedinjene Države u svakom smislu.

1. S.A.D.


Ona je rangirana kao prva država zbog toga  što ima najmoćnije oružane snage u svjetu i najjaču ekonomiju. S.A.D. su treća po veličini zemlja na svjetu po površini i poznato je da ima nuklearno oružje. Iako su Sjedinjene Države najmoćnija država  na svijetu, rangirana je nisko među državama koje imaju dobar kvalitet života zbog velikog jaza između bogatih i siromašnih. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu