10:22 11.07.2017

Proizvodnja 2019! Automobil na solarni pogon vozi mjesecima bez punjenja

Holandska firma "Lightyear" planira u 2019-toj godini na tržište izbaciti vozilo na solarni pogon. Ovo vozilo imati će pogon na sva 4 točka, moći će preći 800 KM sa jednim punjenjem baterije koja će se punit sunčevom energijom.

Proizvodnja ovih automobila će početi u 2019-toj godini, a proizvesti će se određen broj primjeraka. Cijena automobila na solarni pogon iznositi će 119 000 eura prije poreza, a rezervacije su već počele. O "Lightyear" automobilu može se razmišljati kao o automobilu koji je kombinacija onog najboljeg od električnih automobila i automobila na solarnih pogon.

Ovo je revolucionarni korak naprijed u proizvodnji vozila na električni pogon. Uspjelo se povezati odličan izgled sa efektivnošću. Naučna fantastika je postala stvarnost-proizvedeno je auto na solarni pogon.

Iz kompanije "Lightyear" kažu da je nebitno da li je dan ili noć ovaj automobil može preći 800 kilometara bez punjenja. U sunčanim predjelima ovaj automobil može ići mjesecima bez punjenja. Integrirane solarne ćelije na krovu automobila će proizvosti dovoljno energija da napune bateriju, tako da nema potrebe za opremom za punjenje kao što je to kod običnih električnih automobila.

"Lightyear One" je dokaz da je automobil na solarni pogon spremno za svaki ćošak svijeta, te je ovo prvi korak da se auta na električni pogon učine dostupnim svakome. Obzirom da mu nije potrebna oprema za punjenje ovaj automobil je posebno prigodan za područja gdje nema mjesta za punjenje električnih automobila.

U međuvremenu Teslin model 3 je takođe prošao sve potrebne provjere i spreman je za proizvodnju i to 2 sedmice prije termina. U augustu će 100 automobila biti spremno, u septembru 2500, a do decembra će se proizvoditi 20 000 automobila mjesečno.

Još u maju iz Tesle su rekli da će u julu proizvoditi Model 3 sa prodajnom cijenom od 35 000 $. Rekli su da je projicirano da se proizvodi 5000 vozila ovog modela sedmično do kraja godine, a 10 000 sedmično u 2018-toj. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu