15:50 13.09.2017

Bosanska ljepotica obara rekorde

Olimpijska ljepotica Jahorina iz godine u godinu bilježi sve veću posjetu turista. Turisti dolaze iz Bosne i Hercegovine, okolnih zemalja, ali i drugih krajeva svijeta da bi uživali na prelijepom zraku i ostalim ponudama koje nudi ova Bosanska planina.

Ove godine Jahorinu je posjetio rekordan broj turista, ali da bi Jahorina imala još raznovrsniju ponudu skupština akcionara je odobrila kredit od 10 miliona KM koje će se uložiti u jačanje turističkih kapaciteta na Jahorini.

Novac će se prvenstveno ulagati u renovaciju skijaških staza, a onda i u mašine za osnježivanje tih staza. Na ovaj način Jahorina će imati 130 skijaških dana tokom godine umjesto dosadašnjih 60. Ipak, cilj je da Jahorina živi tokom cijele godine. Dosadašnja iskustva pokazuju da mase turista posjećuju ovu planinu i ljeti, najviše zbog čistog zraka.

Osim čistog zraka gosti traže i osvježenje od velikih vrućina , tako da je posjeta Jahorini sve veća i u ljetnom periodu. Sadržaj koji Jahorina nudi su i tišina, miran opuštajući ambijent , staze za šetanje i biciklizam i mnogi drugi sadržaji.

Bosna i Hercegovina je u turističkom svijetu poznata kao zemlja sa ogromnim kulturno-istorijskim nasljeđem, te je to ono što turisti iz svih zemalja žele vidjeti. Ipak, Bosansko-hercegovačke planine su nešto što privlači turiste koji se žele oprobati u avanturama raznih vrsta i raznim sportovima, kako zimskim, tako i ljetnim.

U Bosni i Hercegovini se zadnjih godina mnogo radilo na uspostavljanju biciklističkih i pješačkih staza na planinama koje su turistima posebno interesantne. Još jedna vrsta turizma koja se razvija na Bosansko-hercegovačkim planinama je seoski turizam. Sve se više privatnih seoskih imanja pretvara u manje motele u kojima se nudi miran ambijent, prirodne ljepote Bosansko-hercegovačkih planina, ali i domaća kuhinja koju, sudeći prema raznim ispitivanjima, turisti, kako domaći tako i strani, posebno cijene i poštuju. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu