10:03 17.07.2017

"Grad sunca" od 25 miliona KM

U Trebinju je u subotu (15.07.2017) otvoren  Aqua park "Grad sunca" u vrijednosti od 25 miliona KM. Ovo je u RS-u jedini aqua part te vrste, a investitor je vlasnik kompanije “Swisslion-Takovo” , Rodoljub Drašković.

U okviru "Aqua park" nalazi se raznovrstan sadržaj i svako od posjetilaca može naći našto za sebe, kako djeca tako i odrasli. Osim Aqua parka tu je i Dino park za najmlađe posjetioce, za najmlađe tu su i tri dječije igraonice, 6 restorana i drugi zanimljivi sadržaji. Za VIP goste obezbjeđen je i "Galija spa-centar, restoran i hotel "Vidikovac". Aqua park "Grad sunca" nalazi se na 79 000 m2, što samo po sebi govori o kakvom se kompleksu radi.

U "Aqua parku" biti će zaposleno oko 200 radnika, a ima kapacitete za 5000 gostiju dnevno. "Aqua park" će se razvijati u nekoliko faza, a cilj je da se razvije u ogroman komplekst vrijedan oko 200 miliona KM. Aqua park "Grad sunca"  će se graditi u pet faza. Nakon završne faze "Grad sunca" imati će kapacitet gostiju od 20 000, zaposliti će oko 1700 radnika, što je za grad veličine Trebinja osjetna cifra.

Sljedeća faza je izgradnja kompleksa "Varoš-čaršija". Ovaj kompleks će odisati istorijom. Naime u njemu će se nalaziti razni kulturni spomenici, a osim spomenika tu će se nalaziti i vjerski objekti, kao i hoteli i moteli, ali i restorani.

Po završetku ove faze prelazi se na izgradnju kompleksa hotela, motela i sportskog sadržaja sa terenima za tenis, odbojku, košarku i druge sportove. Nakon ove faze slijedi faza gradnje kompleksa od 460 vila, a kao poslednja faza saditi će se vinova loza, ali i ostalo voće koje je karateristično za ovu regiju.

Činjenica da je na otvoenju Aqua parka "Grad sunca" u Trebinju bilo prisutno više hiljada građana Trebinja samo po sebi govori o zainteresovanosti Trebinjaca, ali i drugih za ovo velelepno izdanje.

 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu