10:42 30.11.2017

Gradic u svicarskim alpama placa Vam da zivite u njemu

Ako ste ikada željeli da živite u mirnom, živopisnom gradu u planinama, sada je vrjeme. Švicarsko selo Albinen, u blizini Leukerbada u kantonu Valais, će izglasati inicijativu o ponudi novca nerezidentima koji su voljni da žive u Selu najmanje 10 godina.

Ovi novi stanovnici će biti plaćeni 25.000 franaka (oko 25.200 dolara) po odrasloj osobi i 10.000 franaka (nešto više od 10.000 dolara) po djetetu, kaže gradska štampa,a kako je preveo The Local.

Stanovnici ovog malog sela u proteklih nekoliko godina su se u velikom broju odselili, što je podstakloizglasavanje ovakve inicijative. Selo ima samo 240 stanovnika, a masovni odlasci znatno utiču na ekonomski uspjeh Grada.

Mnogi ljudi koji su se odselili su mladi ljudi, posebno porodice. Prema švajcarskoj novinskoj agenciji ATS, lokalna škola morala je da se zatvori kada su se tri porodice odselile.

Selo nije nenaseljivo, sasvim suprotno. Mali grad, iako nije metropola, je prilično lijep, čist, a u blizini je čak i lijepa banja. Naravno, nema mnogo poslova (a subvencija iz grada nije dovoljna za godišnju platu), ali postoje veći gradovi u blizini gde možete raditi, Ili još bolje, možda ćete dobiti posao na daljinu i raditi iz vašeg šarmantnog novog švajcarskog doma.

Ako ste jedan od onih koji žele ostaviti živahni gradski život, postoje nekoliko kriterijuma koje morate ispuniti.
Novi stanovnici moraju biti mlađi od 45 godina a imovina koju oni izaberu u selu također mora imati minimalnu vrijednost od 200.000 franaka (oko $ 201.600), i biti vaš stalni dom.
Ako se odselite prije 10 godina, morate vratiti gradu njegovu investiciju.
Deset godina u prelijepom, neobičnom, švajcarskom gradiću ne zvuči loše.

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu