05:57 12.05.2018

"Igman" siri kapacitete i zaposlio je jos 86 radnika

Vojna industrija iz Bosne i Hercegovine je i u 2017. godini među najjačim industrijskim granama u Bosni i Hercegovini. Najveća kompanija iz oblasti bosankohercegovačke vojne industrije "Igman"  iz Konjica u 2017. godini ostavrila je prihode od 109.5 miliona konvertibilnih maraka. U 2016. godini prihod je bio skoro isti kao u 2017.

Većinu svojih proizvoda "Igman" plasira na strana tržišta, tako su prihodi od izvoza u 2017. godini iznosili 104 miliona konvertibilnih maraka. Neto dobit kompanije "Igman" za 2017. godinu iznosi 14.8 miliona konvertibilnih maraka. Broj radnika koje "Igman" upošljava iznosi 1149.

 Polovinu svojih proizvoda "Igman" izvozi u Sjedinjene Američke Države, osim toga proizvodi se izvoze u još 50-tak zemalja svijeta.

Kompanija "Igman" je sklopila ugovor sa jednom kompanijom iz Belgije u vezi sa pištoljskom municijom, te će u 2018. godini širiti svoje kapacitete. Ukupna investicija iznositi će 7 miliona konvertibilnih maraka.

Investicije u nove kapacitete kompanije "Igman" podrazumjevaju i otvaranje novih radnih mjesta. Planirane ukupne investicije "Igmana" u periodu 2017. - 2019. godina iznositi će oko 10 miliona konvertibilnih maraka.

Fabrika za proizvodnju oružja "Igman" počela je sa proizvodnjom 1950. godine, što je u prijertnom periodu bila osnovna industrijska grana u Konjicu koji je živio i gradio se od ove fabrike, a zapošljavala je preko 5.000 radnika.  

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu