04:24 26.05.2018

Izvezen prvi traktor proizveden u BiH

Kompanija "Baertschi" sa sjedištem u Švicarskoj preselila je svoje pogone iz Švicarske i Njemačke u Maglaj gdje je zaposleno trinaest radnika i gdje je proizveden i prvi traktor koji je izvezen u Švicarsku.

Puni naziv kompanije u Maglaju je "Baertschi-FOBRO d.o.o. Maglaj", a bavi se proizvodnjom poljoprivrednih mašina i priključaka. U toku sljedeće sedmice nova dva traktora će doći do novih vlasnika u Njemačku i Švicarsku.

Bosanskohercegovačke kompanije su do sada sklapale traktore za inostrana tržišta, a ovo su prvi traktori koji su u potpunosti proizvedeni u Bosni i Hercegovini. Traktori proizvedeni u Maglaju su moderni traktori čija je tržišna vrijednost 55.000 eura.

Jedini dijelovi koji nisu proizvedeni u Maglaju su motor koji je proizveden u Kini i hidraulika koja dolazi iz Švicarske. Traktor "Fobro Mobile" namjenjen je obradi zemljišta i čišćenju usjeva. Osim toga namjenjen je i za rad u vinogradima i malinjanicima.

Upravljački sistem koji se koristi na "Fobro Mobile" traktoru je upravljački sistem zadnje generacije koji korisniku garantuje visoku preciznost pri korišćenju ovog traktora. Novi model traktora koji će izaći iz maglajskog pogona biće još savremeniji i bogatiji, između ostalog, za GPS sistem.

Širenjem proizvodnje "Baertschi-FOBRO" zaposliti će dodatnu radnu snagu. Naime, "Baertschi-FOBRO, planira u Januaru sljedeće godine u maglajskom pogonu imati ukupno 29 radnika

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu