04:29 09.05.2018

"Klas" proizvodi u marketima u Saudijskoj Arabiji

Bosanskohercegovačka mlinsko - pekarska kompanija "Klas" počela je sa izvozom brašna tip 500 na tržište Saudijske Arabije. Probne količine brašna su već isporučene, a uskoro sljede i nove isporuke "Klasovih" proizvoda u ovu Zemlju. "Klasovo" brašno tip 500 kupci će moći naći u tridesetak prodavnica u ovoj zaljevskoj Zemlji.

"Klas" ima tradiciju dugu 116 godina što je bilo jako bitno potencijalnim kupcima. Tokom pregovora dogovorena je dugoročna saradnja, a u Saudijskoj Arabiji će se prodavati "Klasovo" brašno tip 500 u različitim pakovanjima.

"Klasovi" proizvodi se već nalaze u prodavnicama oko dvadeset zemalja svijeta. "Klasove" proizvode kupci mogu naći u Sjedinjenim Američkim Državama, zemljama regiona, Evropske Unije i Bliskog Istoka.

 Brašno predviđeno za tržište Saudijske Arabije prilagođeno je arapskom tržištu sa arapskim jezikom na ambalaži, što je probudilo interes kupaca iz drugih arapskih zemalja.

Kupci su prepoznali dugogodišnju tradiciju kompanije "Klas", ali i kvalitet samog proizvoda. "Klasovo" brašno ne sadrži nikakve enzime niti aditive, proizvodi se po vodećim međunarodnim standardima, ISO, HACCP i Halal. Procesi proizvodnje strogo su kontrolisani, te se nedozvoljava da bilo šta naruši kvalitet brašna.

Kompanija "Klas" je jedna od najznačajnijih kompanija u prehrambenoj industriji u regionu. Moderna oprema i mlin omogućavaju mljevenje 450 tona pšenice dnevno, a Kompanija proizvede na godišnjem nivou 140 hiljada tona hrane. Kompanija koja proizvede ove količine prehrambenih proizvoda poštujući najstrože standarde veoma je pogodan partner na tržištu prehrambene industrije.

Bitno je napomenuti i to da "Klas" u ponudi ima oko 5 stotina različitih proizvoda, a oko dva miliona ljudi na dnevnoj bazi kupuje proizvode ove kompanije.

 

 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu