05:29 01.02.2018

Kompanija DIV zaposlila 60 radnika u brodogradnji

Kompanija DIV sa sjedištem u Sarajevu počela je sa proizvodnjom dijelova za brodogradnju, poljoprivrednih mašina i dijelova za željeznički saobraćaj. Na ovim poslovima zaposleno je šezdeset radnika koji su prije zaposlenja bili specijalizovani za ugostiteljske poslove ili su bili skiperi na rijekama.

Radnici koji su našli zaposlenje u DIV-u, njih 60, prošli su obuku za varioce i brusače i već su četiri mjeseca zaposleni na ovim poslovima u kompaniji DIV. U cijeli ovaj projekat uloženo je mnogo sredstava. Naime, svaki radnik koji je prošao gore navedenu obuku koštao je šest hiljada kovertibilnih maraka, što podrazumjeva predavače iz raznih oblasti potrebnih za obavljanje poslova zavarivača i brusioca, ali i druge izdatke. U toku 2018. DIV će graditi i novi pogon u Konjicu koji će se protezati na 1000 m2, te će ukupna investicija iznositi oko 3 miliona konvertibilnih maraka.

Nakon što je DIV obrazovao radnike pristupilo se  nabavci mašina kako bi se mogla pokrenuti proizvodnja.

Što se tiče plasmana proizvoda DIV je proizvodnju iz Konjičke fabrike namjenio za inostrano tržište, što jasno govori o kvaliteti ovih proizvoda. Zemlje u koje se najviše izvozi su Hrvatska, Italija, Njemačka, Austrija i Holandija. Osim izvoza DIV pregovara o jednoj maloj količini svojih proizvoda za Bosansko-hercegovačko tržište. Pregovori teku i za plasman jednog dijela proizvoda u Švedsku.

Iz menadžmenta kompanije DIV kažu da bi se i druge kompanije trebale baviti ovim poslovima, jer je potražnja za ovim poslovima u inostranstvu ogromna. Potrebna su velika ulaganja, ali se ona jako brzo isplate.

DIV je Bosansko-hercegovačka kompanija koja je počela sa radom 2000. godine. Prvobitno se bavila arhitektonskom djelatnostima, projektovanjem svih vrsta objekata, enterijera, eksterijera, savjetuje i nadgleda implementaciju projekata koje je projektovala. Osim arhitektonskih djelatnosti, DIV se bavi i montažom, održavanjem i servisiranjem grijanja na struju, a i generalni je zastupnik kompanije DEVI, inače članice grupacije Danfoss koja ima svoja predstavništva širom svijeta. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu