10:31 08.11.2017

Madjari kupuju brcanski Interplet

Firma "Molnar" iz Mađarske zaintersovana je za ulaganje u Brčko distrikt. Svoju zainteresovanost iskazali su na skorašnjem sastanku sa predstavnicima vlasti Brčko distrikta. 

U toku novembra tekuće godine "Molnar" će dostaviti Poslovni plan nadležnima u Brčkom, a on podrazumjeva, između, ostalog kupovinu bivšeg "Interpleta", kojeg su nadležni procjenili na 20 miliona KM.  

Osim "Interpleta" mađarska kompanija "Molnar" planira kupiti još zemljišta na području Brčko distrikta. Kompanija "Molnar" u Brčkom planira otvoriti pozorište, bazene, muzej i mađarski kulturni centar. Osim toga od nadležnih u Brčkom tražili su informacije o zakonskim regulativama koje se tiču građevine, tačnije, interesovala ih je dozvoljena spratnost zgrada, jer planiraju praviti i zgradu od pedeset spratova. 

Kompanija "Molnar"  će se uskoro sastati i sa Predsjednikom skupštine Brčko distrikta, a nakon tog sastanka nadležnima će dostaviti i poslovni plan sa konkretnim aktivnostima koje namjerava sprovesti u Brčko distriktu. 

Interplet koji je nekada važio za giganta u jugoslovenskoj tekstilnoj industriji, te osiguravao egzistenciju za hiljade Brčaka, danas je samo ruševina, tako da bu kupovina ovog nekadašnjeg giganta od strane "Molnara" sigurno ponovo oživjelo ovo područje. 

Interesantno je da su kako navodi Otisak.ba još 2016-te postojali kupci "Interpleta", i to dva kupca, ali taj projekat još uvijek nije realizovan niti se zna ko su ti kupci. Tada se govorilo da ukoliko se "Interplet" ponovo oživi biti će zaposleno oko 150 radnika. 


Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu