04:30 16.05.2018

Maglaj: Kompanija ADV PAX Lutec počinje sa proizvodnjom

Kompanija ADV PAX Lutec počela je sa proizvodnjom u svom pogonu koji se nalazi u Lještici u opštini Maglaj. Uz podršku USAID-a planira dodatno proširenje kapaciteta. ADV PAX Lutec trenutno zapošljava pedeset radnika. Proširenjem kapaciteta doći će do novih zapošljavanja u Kompaniji.

ADV PAX Lutec bavi se proizvodnjom limene ambalaže za nekoliko svjetski poznatih kompanija, a sve proizvode plasira na inostrana tržišta. ADV PAX Lutec jedina je kompanija u Bosni i Hercegovini koja proizvodi ovaj tip ambalaže, a najveći kupci proizvoda ove kompanije su Ferrero Rocher i Nestle.

Kako bi dobila kvalitetnu radnu snagu koju je jako teško naći u Bosni i Hercegovini Kompanija obučava buduće radnike u svom pogonu.

U zemljište, halu i mašine do sada je uloženo oko 1 milion eura. Vlasnici Kompanije su Elzina i Eldin Kukavica koji su prije petnaest godina otvorili sličnu tvornicu u Njemačkoj. Odlučili su se pokrenuti proizvodnju i u Bosni i Hercegovini što se pokazalo kao potpun uspjeh. U Njemačkoj zapošljavaju oko 700 radnika.

Vlasnici ADV PAX Lutec-a napominju da im je za pokretanje pogona u Bosni i Hercegovini pomogao UNDP u čiju pomoć su prvu automatsku liniju u vrijednosti od četrdeset hiljada eura. Trenutno im podršku pruža i USAID uz čiju podršku će zaposliti još radnika sa područja Maglaja.

Osnovna djelatnost ove Kompanije je proizvodnja metalne ambalaže od tankog lima. U asortimanu ADV PAX Lutec-a su pakovanja za razne slatkiše, igračke, školski pribor, sivenire i drugo.

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu