06:55 13.03.2018

Međunarodni aerodrom "Tuzla": Proširenje kapaciteta i rekordan broj putnika

Međunarodni aerodrom "Tuzla" nastavlja sa širenjem, te iz godine u godinu obara svoje rekorde koji se tiču broja putnika. U maju mjesecu tekuće godine završavaju se radovi na proširenju putničkog terminala koji će u mnogome poboljšati usluge tuzlanskog aerodroma, te putnicima olakšati boravak na aerodromu.

Osim putničkog terminala u procesu izgradnje je i atrij, te dio aerodroma u kome će biti smještene prodavnice, rent a car agencije, putničke i turističke agencije i suvenirnice.

Određeni radovi kasnili su zbog vremenskih uslova. Po poboljšanju vremenskih uslova radovi su nastavljeni i biće završeni u maju 2018. godine.

U prva dva mjeseca tekuće godine broj putnika na tuzlanskom aerodromu povećan je za pedeset procenata u odnosu na isti period prošle godine, a ukoliko se taj trend nastavi tuzlanski aerodrom doseće cifru od 500.000 putnika, što će biti rekordna cifra za ovaj aerodrom.

U januaru 2018. godine tuzlanski aerodrom imao je 40.563 putnika, što je povećanje broja putnika za 52.81 % u odnosu na januar 2017. godine. U februaru broj putnika na tuzlanskom aerodromu iznosio je 35.976, što je 55.70 % više nego u februaru 2017. godine.

Zbog konstatnog povećanja broja putnika i letova sa tuzlanskog aerodroma bilo je nužno proširiti putnički terminal, te će se ukoliko se ovakav trend nastavi aerodrom morati dodatno širiti. Vrijednost projekta iznosi oko četiri miliona konvertibilnih maraka.

Gradovi za koje se trenutno može letjeti sa tuzlankog aerodroma su: Beč (Austrija), Billund (Danska), Berlin, Keln, Dortmund, Frankfurt, Fridrihshafen, Minhen (Njemačka), Einhofen (Holandija), Bratislava (Slovačka), Geteborg, Malmo, Štokholm i Vaksjo (Švedska).

Međunarodni aerodrom Tuzla osnovan je 1998 godine, te je u tom periodu korišten kao vojno - civilni aerodrom. U periodu od 1998 do 2006 bio je više puta zatvaran za civilni promet zbog potreba IFOR-a koji je zvanično napustio tuzlanski aerodrom 2006. godine.

Končno 2009. godine tuzlanski aerodrom stiče neograničen Certifikat za javnu upotrebu u međunarodnom zračnom prometu. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu