10:57 09.09.2017

Modni gigant otvara 20 radnih mjesta na Ilidzi

Forester Rohner, kompanija sa sjedištem u Švicarskoj, tačnije u St. Gallenu, koja se bavi obradom tekstila uskoro će otvoriti proizvodne pogone na Ilidži. Forester Rohner je već završio sa registracijom kompanije u Bosni i Hercegovini, a i prostor u kojem će obavljati svoju djelatnost je zakupljen.

Forester Rohner je kompanija koja ima proizvodne pogone u Kini i Rumuniji u kojima je trenutno zaposleno oko 800 ljudi. Do otvaranja pogona u Bosni i Hercegovini ostalo je još da se riješe administrativne i pravne prepreke, a u prvoj fazi Forester Rohner će zaposliti oko 20 radnika i radnica.

Razlika između pogona u Kini i Rumuniji i pogona u Bosni i Hercegovini ogleda se u tome da su pogoni u Rumuniji i Kini većinom automatizovani, dok će se na Ilidži raditi ručno proizvedeni artikli. Ovakvi proizvodi finog reza ne mogu se proizvoditi u Rumuniji, tako da će pogon u Bosni i Hercegovini upotpuniti asortiman Forester Rohner kompanije.

Forester Rohner je firma sa velikim ugledom u evropskoj i svjetskoj tekstilnoj industriji. Uspostavljena je još 1904-te godine, a tokom svog vijeka mjenjala se i prilagođavala tržištu. Dugo vremena imala je pogone samo u švicarskoj. Sada su pogoni u Kini, Rumuniji, te novi pogon u Bosni i Hercegovini. Najveća snaga kompanije  Forester Rohner je u tome da radnici sa višedecenijskim iskustvom prenose znanje i iskustva na mlađe radike, tako da kvalitet rada i predanost firmi ostaje ista od početka do danas.

Danas kompaniju Forester Rohner, vode Emanuel Forster i Caroline Forster, brat i sestra koji su četvrta generacija Forstera koji uspješno vode ovu firmu. Danas kompanija Forester Rohner ima tri pogona u Švicarskoj, jedan u Rumuniji i dva u Kini. Bitno je napomenuti i to da je kompanija Forester Rohner u svojoj istoriji sarađivala i sa najpoznatijim modnim dizajnerima. Neki od njih su Christian Dior i Chirstobar Balenciaga, što dovoljno govori o renomeu i kvalitetu Kompanije.

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu