11:30 03.01.2018

Nova zaposljavanja u "Prevent Fad-u"

"Prevent Fad", kompanija iz Bosne i Hercegovine, koja posluje u okviru Prevent grupacije, trenutno raspolaže sa kapacitetom od četiri miliona kočionih diskova koji su većinom namjenjeni tržištu EU, tačnije vozilima VW-a: Audiju, Škodi, VW-u i drugim vozilima.

"Prevent Fad" će uskoro širiti portfolio svojih proizvoda na način da će na tržište izaći sa ponudom gotovog kočionog diska koji je u cijelosti napravljan u Bosni i Hercegovini sa sirovinama koje također dolaze iz Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način "Prevent Fad" će rasti i zaposliti dodatnu radnu snagu, a sirovinom za pravljenje kočionog diska snadbjevaće se iz Željezare Ilijaš sa kojom će ostvariti poslovnu saradnju, a koja će biti stub daljnjeg razvoja "Prevent Fad-a".

Saradnjom sa Željezarom Ilijaš "Prevent Fad" će povećati svoju konkurentnost na tržištu, a polovina sivog liva koja je potrebna "Prevent Fad-u" dolaziće iz Željezare Ilijaš. Ovaj vid saradnje obezbjediti će dosta bolju poziciju na tržištu za obje firme. Do sada je "Prevent Fad" radio na mehaničkoj obradi metala dok će sada biti u mogućnosti da na tržište izađe sa gotovim proizvodom, te će na taj način biti konkurentniji na tržištu. Osim toga sirovina je do sada dolazila iz inostranstva dok će sada sva sirovina biti iz Bosne i Hercegovine.

"Prevent Fad" u skorije vrijeme planira rast kompanije od 15 %  što će dovesti i do novih zapošljavanja.

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu