10:39 12.07.2017

Oficijelno !!! Qatar Airways leti u i iz Sarajeva od Augusta

Već dva puta Qatar Airways je odgađao uspostavljenje direktne linije sa Sarajevskim aerodromom, ali od augusta 2017-te ova linije će početi sa radom.

Prvi letovi iz Dohe za Sarajevo krenuti će 15.augusta 2017-te. Za ovu liniju koristiti će avion Airbus 320 koji ima kapacitet 130 putnika, a letjeti će četiri puta sedmično. Linija Doha - Sarajevo trebala se aktivirati još prošle godine u septembru, ali je već dva puta prolongirana. Kao razlog tome Qatar Airways je naveo prolongiranje isporuke aviona.

Prvi avion Qatar Airways-a iz Dohe za Sarajevo poletjeti će u ranim jutarnjim satima (06.40 h), a doletjeti će na Sarajevski aerodrom u 11.30 h. Dakle, let Doha - Sarajevo trajati će skoro 6 sati. Avion se isti dan vraća za Dohu. Avioni će saobraćati na ovoj relaciji utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Bitno je napomenuti da je Qatar Airways jedna od najbrže rastućih avio kompanija na svijetu, te da osim Sarajeva uvodi još nekoliko novih linija za Evropu.  Qatar Airways uvodi linije za Dublin (Irska), Nica (Francuska), Prag (Češka) i Skoplje (Makedonija).

Qatar Airways posjeduje među najmlađim avio flotama u svijetu (oko 200 aviona), te trenutno leti na preko 150 lokacija na šest kontinenata. Osim toga Međunarodna organizacija za ocjenjivanje aviosaobraćaja 2017-te proglasila je Qatar Airways za najbolju avio kompaniju na svijetu.

Aviolinija Doha - Sarajevo u mnogome će ubrzati komunikaciju između Katara i Bosne i Hercegovine, što je odlično obzirom na ulaganja iz Katara u Bosnu i Hercegovinu. Osim biznismena iz Katara koji redovno posjećuju Bosnu i Hercegovinu, veliki broj građana Bosne i Hercegovine radi u Kataru, tako da će i njima biti olakšana komunikacija sa kućom.

 Ono što donekle stvara probleme su trenutni politički problemi između Katara i okolnih zemalja zbog kojih ne smiju letjeti preko Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu