04:40 03.03.2018

Olimpijski centar Jahorina: Rekordna posjeta i prihodi

Tekuća turistička sezona na bosanskohercegovačkoj ljepotici Jahorini, po svemu sudeći, biće jedna od najuspješnijih u poslije ratnom periodu. Vremenski uslovi i dalje su povoljni tako da turistički radnici očekuju da će se uspješna sezona i nastaviti. Na Jahorini se trenutno nalazi veliki broj turista koji uživaju u skijanju i ostalim ljepotama ove olimpijske ljepotice.

Na Jahorini su, osim već postojećih, uređene i nove skijaške staze na kojima je u dosadašnjem dijelu sezone uživalo oko 155 hiljada turista, a osim toga oboren je  dosadašnji rekord posjete Jahorini u jednom danu. Taj rekord sada iznosi 5.5 hiljada posjetilaca, a 15.02. milioniti turista vozio se na Jahorini.

Što se tiče prihoda Olimpijski centar Jahorina ostavario je prihode veće za 60 % u odnosu na isti period prošle godine, a februaru prihodi su veći za 80 % u odnosu na februar 2017. godine.

Razni investitori prepoznali su kapacitete Olimpijskog centra Jahorina, te su sve više zainteresovani za izgradnju hotela i motela na Jahorini, što će pojačati turističku ponudu na ovoj bosanskohercegovačkoj ljepotici.

Olimpijski centar Jahorina za svoje posjetioce primpremio je i razna dešavanja, tako da će posjetioci moći da se zabave i na druge načine osim skijanja. Jedno od tih dešavanja je i trka poznatih ljubitelja Jahorine. Ona će se održati 10.03 u 17:00 na stazi Poljine. Tokom ove trke gledaoci će moći da vide i mnoge poznate ličnosti iz svijeta skijanja i kulture od kojih su mnogi bili učesnici Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, kao što su Alberto Tomba (zaštitno lice trke), Bojan Križaj, pjevač Frano Lasić i mnogi drugi.

Oni koji budu boravili na planini imaće priliku da isprobaju novi model "Elan" skija 10 - 11.03, a u periodu od 15. - 18.03. na Exit festivalu publika će imati priliku da vidi i posluša mnoge poznate izvođače iz muzičkog svijeta Bosne i Hercegovine i regiona.

 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu