10:17 09.11.2017

Pocinje prvi brcanski "Biznis forum"

Danas u 11:00 sati, u Domu kulture Brčko, zvanično, će biti otvoren prvi brčanski Biznis forum, dok je sinoć u Gradskoj vjećnici organizovan koktel za goste Foruma. Koktelu su prisustvovali brojni zvaničnici Distrikta, gosti Foruma i supervizor za Brčko distrikt i zamjenik visokog predstavnika Dennis W. Hearne.

Tokom svečanog koktela prosutnima se obratio Gradonačelnik Distrikta i drugi zvaničnici Brčko distrikta, a nagrada je uručena Bosanko-hercegovačkom gigantu, AS Group, koju je primio Rusmir Hrvić predsjednik Uprave AS Group.

Na brčanskom Biznis forumu prisustvovati će i desetak ambasada, a zemlja - prijatelj Foruma je ovaj put Indonezija, Zemlja koja je već ostvarila određene poslovne kontakte sa Brčko distriktom.

Biznis forum Brčko distrikta okupiti će na jedno mjesto kako predstavnike vlasti, privrednike, i stručnjake iz oblasti ekonomije koji će doći iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, ali i Rusije.

Biznis forum će izgledati tako što će biti organizovan u pet panela, a to su: lokalni i ekonmski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam,  a jedan od penale biti će posvećen i obrazovanju i mladima. Tema Biznis foruma biti će "Novi ciklus razvoja distrikta Brčko".

Biznis forum i Međunarodni sajam privrede biti će temelji razvoja brčanske privrede. Bit će to dvije manifestacije na kojima će biti udareni temelji provrednog razvoja Brčkog, ali i šire. Cilj samog "Biznis foruma" je da stvori mjesto gdje će se dešavati dijalog između relevantnih aktera u svrhu stvaranja kvalitetnog poslovnog ambijenta.  

 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu