04:46 10.07.2018

Prevent Components i Prevent Srebrenica proizvedu više miliona dijelova za gigante autoindustrije

Svjetski poznata Prevent Grupacija u Srebrenici ima dva pogona u kojima proizvode opremu za najveće svjetske gigante iz oblasti autoindustrije kao što su VW, Mercedes, Audi i drugi. Ova dva pogona posluju pod nazivima Prevent Srebrenica i Prevent Components, te zajedno, zapošljavaju oko dvije stotine radnika sa područja Srebrenice i Bratunca.

Bitno je napomenuti da su ove dvije firme dio velike ASA Grupacije koja u Bosni i Hercegovini zapošljava oko sedam hiljada radnika.

Prevent Components osnovan je 2012. godine, te je na početku imao šest radnika. Danas je taj broj mnogo veći. Ova firma danas zapošljava 73 radnika koji proizvode određene dijelove za unutrašnjost automobila kao što su rukohvati za ručne kočnice i automatske mjenjače.

Na godišnjem nivou Prevent Components proizvede oko milion dijelova za svjetski poznate gigante iz svijeta autoindustrije kao što su Audi, BMW, Opel i drugi. Ono što posebno raduje menadžment Preventa je činjenica da je prosjek godina uposlenika trideset godina što garantuje mladu i kvalitetnu radnu snagu i u budućnosti.

Prevent Srebrenica osnovana je nešto kasnije, tačnije 2015. godine, a zapošljava oko stotinu radnika. Prevent Srebrenica zadužena je za proizvodnju metalnih dijelova za autmobile kojih na mjesečnom nivou proizvede oko 600.000.

Proizvodi su 100 % namjenjeni izvozu i većinom se mogu naći u automobilima marke VW i Mercedes. Ova firma proizvodi i kočione sisteme i druge metalne dijelove za enerijer automobila, kao i metalne komponente za automobilska sjedišta. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu