05:15 15.05.2018

Prevent nastavlja pravnu bitku sa Volkswagenom

Sud u Leipzigu je u pravnom sporu između Preventove sestrinske firme "ES automobilguss" i njemačkog giganta iz oblasti autoindustrije "Volkswagen - om"djelomično odlučio u korist "ES automobilguss". Na ovaj način Sud je podržao "ES automobilguss" i spor će se nastaviti.

U sudskom sporu sa "VW-om" "ES automobilguss" odnio je djelomični uspjeh. Sud u Leipzigu donjeo je odluku da će VW kupovati 30 % od prijašnjeg opsega dijelova za automobile od "ES automobilguss".

Ova odluka važiti će najdalje do 26.04.2019. godine ili do konačne odluke suda u Leipzigu. To nije ni izbliza ono što je "ES automobilguss" tražio. "ES automobilguss" zahtjevao je da nastavi isporuku VW-u do 2022. godine.

Problem je nastao kada je VW poništio ugovore za proizvodnju autodijelova iz 2016. godine smatrajući da je do ovih ugovora došlo putem prinude. Tada je prevent ovom njemačkom gigantu zaprijetio bojkotom isporuke dijelova koje su mu prijeko potrebni, a vrijeme nije dozvoljavalo da VW pronađe zamjenskog dobavljača.

Tada su se "VW" i "Prevent" složili da će "ES automobilguss" i dalje isporučivati dijeloce za "VW". Ipak, "VW" je odlučio da poništi ugovore sa "Preventom", te naišao na oštru reakciju svog dobavljača.

Bitno je napomenuti i to da "ES automobilguss" u Sachsenu (Njemačka) zapošljava oko 300 ljudi. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu