01:34 25.11.2017

Razlika u cijeni VW Passat Plug In Hybrid i Dizel

Mnogi se pitaju za cijene automobila dizela i Plug in hibrida . I Koja je njihova razlika u cijeni i potrosnji goriva .

 Plug In za razliku od klasicnog hibridnog automobila , posjeduje mogucnost punjenja baterije kao cisto elektricnog automobila , i time u biti na relacijama od 100njak kilometara, sto vecina i vozi na dnevnoj bazi, u biti imate elektro automobil , za razliku od Hibrida koji se puni kocenjem i slicno.

I danas , kada se gleda omjer snage motora, dizela i benzinskog , nema neke razlike u potrosnji goriva . Ali ima u skupljem odrzavanju dizelskih motora naspram benzinskih Plug In Hibrida.

Dizel motori sa 130 konjskih snaga trose gotov isto koliko i benzinski novi turbo motori,. a ni stariji benzinci od 10tak godina predzadnje generacije recimo , nisu puno vise veci potrosaci benzina nad dizelom. Znaci u biti je isto.

Udio dizel motora u svijetu je samo 14,7% sa tendencijom padanja, a sve ostalo su benzinski motori , tako da u Americi, Aziji pa i Africi , dizeli se u biti ne voze, vec samo u Evropi su dizel motori zadnjih 15 godina dobili na popularnosti ,promociji preko auto industrijskih portala koji su favorizirrali dizele i doslo je do eksplozije prodaje a sada problema kako ih ukloniti .

jednostavno kompanije su natjerale da ljudi kupuju dizele a ne benzince. Odrzavanje dizela je puno skuplje od benzinskih, znaci u biti nikakve razlike nema.

Cak i skuplja auta i poredjenje recimo plug in hibridi od Passat novi i Passat dizel sa istom opremom , razlika u cijeni je samo 2,000 eura. U Kupnji, ali zato plug in hybrid ima najnizu poresku klasu u njemackoj i najmanje placaju poreza a dizeli passat duplo vise .

Sto znaci da su Plug In Hibrid novog Passata jeftijniji nego oni sa dizel motorom, a duplo manje trose goriva. 3,3 litre plug In Hybrid u odnosu na dizela koji trosi 6,8 litara


Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu