10:19 14.11.2017

"Termal" ozivljava majevicki kraj

Načelnik opštine Lopare, Rado Savić, dašao je jučer u službenu posjetu fabrici radijatora i kotlova na pelet "Termal" iz Lopara. U revitalizaciju "Termala" do sada je uloženo oko jedan milion konvertibilnih maraka, a opština Lopare je pronašla i investitora koji dolazi iz Kalesije, a to je firma "Lafat".

Firma "Termal" bila je u velikoj krizi, te nije radila čitavu deceniju, a sada je nakon ulaganja opštine Lopare i investitora "Lafat" jedna od najsnažnijih firmi u majevičkom regionu. Nakon ulaganja i revitalizacije firme "Termal" ona zapošljava 72 radnika, a uskoro se očekuje i proširenje proizvodnje, te će "Termal" zapošljavati oko 160 radnika.

U ovom momentu glavna djelatnost "Termal-a" je proizvodnja kotlova za Pelet i radijatore, a uskoro se očekuje i proizvodnja samog peleta. Proizvodi firme "Termal" su u glavnom namjenjeni izvozu, a izvoze se u Holandiju, Rusiju, Albaniju, Mađarsku, Njemačku, Austriju i Italiju.

Što se tiče plate uposlenika u  "Termal-u", ona je iznad Bosansko - hercegovačkog prosjeka i u prosjeku iznosi 900 KM.

"Termal" postoji već nekih 40 - tak godina, a jedina je fabrika radijatora u Bosni i Hercegovini. Svoj kaviltet dokazala je još u 80 - im godinama, kada je svoje proizvode izvozila u Njemačku i Austriju, i to više od 50 % svoje proizvodnje, a osim toga pokrivali su i cijelo tržište bivše Jugoslavije.

 Proizvodi koji su ove godine izašli na tržište iz fabrike "Termal" su:

  • Kamini na pelet,,TERMALair" (kamin na pelet,za zagrijavanje toplim zrakom)
  • Kamini na pelet,,TERMALaqua" (kamin na pelet za etažnogrijanje)
  • Kotlovi na pelet,,TERMAL" (kotlovi za zagrijavanje stambenih površina 50-400m2)
  • Panelni radijatori,,TERMAL"
  • Električni konvektori,,TERMAL"

Bitno je napomenuti i to da za "Termal" radi izuzetan tim inžinjera i inovatora koji svakodnevno rade na raznim inovacijama i unaprjeđuju proizvode "Termal - a"

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu