04:33 10.03.2018

"TMD Group": Posao za 1000 radnika

Kompanija "TMD Group" iz Gradačca sarađuje sa najpoznatijim kompanijama iz oblasti autoindustrije. Trenutno  "TMD Group" zapošljava 671 osobu koje rade u četiri fabrike u vlasništvu "TMD Group", a to su: Kovgrad, TVT Automotive Gradačac, TMD Mibo Brčko i UTL Sarajevo.

 Investiranje i razvoj ovih fabrika još je u toku. te kada se završi "TMD Group" će zapošljavati oko hiljadu radnika u sve četiri fabrike. "TMD Group" bavi se proizvodnjom vanjskih i unutrašnjih prstenova za automobilske ležajeve.

"TMD Group" je u ovom momentu četvrta kompanija po izvozu u Tuzlanskom kantonu, a do 2021 godine planira podići izvoz na 200 miliona konvertibilnih maraka. U ovoj godini "TMD Group" će proizvesti 50 miliona ležajeva za automobilsku industriju, a kako kažu u menadžmentu ove kompanije, jako je bitno da svi ležajevi koji se proizvedu budu iste kvalitete.

Svi proizvodi "TMD Group" namjenjeni su izvozu, a sarađuju sa najvećim proizvođačima dijelova za automobile u Evropi i svijetu. Primjer za to je saradnja sa kompanijama Schaefller, SKF i NTN/ SNR, koje drže skoro pa cjelokupno svjetsko tržište sa ležajevima.

"TMD Group" izgradila je novi pogon za koji se čeka još samo upotrebna dozvola nakon čega će i novih 150 radnika dobiti zaposlenje. Osim ovog pogona "TMD Group" kupila je 14 hiljada m2 zemljišta od opštine Gradačac koje se nalazi u Idustrijskoj zoni II, a što je dodatna investicija od 20 miliona Eura.

Što se tiče ovog projekta, "TMD Group", obezbjedio je urbanističku dozvolu, a pripremni radovi su već u toku. U pogonu koji će se pokrenuti na ovoj lokaciji biti će zaposleno tri stotine radnika do 2021 godine. Ugovor za distribuciju proizvoda sklopljen je sa jednom američkom kompanijom, a u "TMD Group" očekuju promet od 50 miliona eura.

Ono na šta su u "TMD Group" posebno ponosni je plan da se radi na proizvodnji rotora za elektroautomobile. Projekat je još uvijek u fazi pregovora sa japanskom kompanijom, a ukoliko dođe do dogovora "TMD Group" će u svojim fabrikama u Bosni i Heregovini izraditi dijelove za 600 hiljada elektroautomobila. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu