03:30 12.01.2018

Trend-teks zaposljava 100 radnika

U Velečevu koje se nalazi u blizini Foče danas će sa radom početi pogon tesktilne industrije "Trend-teks" sa sjedištem u opštini Doboj Jug. Obuku potrebnu za obradu tekstila pohađalo je 60 radnika, a zaposlenje će dobiti njih 45.

"Trend-teks" neće stati na ovome. Naime, obuka radnika će biti nastavljena, a do juna će se zaposliti sve ukupno 100 radnika.

Pogon se nalazi u zradi koju je nekada koristio Bogoslovski fakultet "Sveti Vasilije Ostroški", koji je sada preselio na drugu lokaciju, a svečano otvaranje pogona desiće se 12.01 u 13:00 sati.

Ekspanzija "Trend-teksa" počela je još prošle godine. Naime, u novembru prošle godine "Trend-teks" zakupio je pogone bivše firme "Novotex" iz Trebinja gdje planira izgraditi Poslovni centar Tini. Svi kapaciteti bivšeg "Novotexa" će biti iskorišteni, a uspostaviti će se dvije poslovne cijeline sa dodatnim sadržajima kao što su obdanište, ambulanta, magacini, a spoljašni prostor biće pretvoren u parkinge.

U "Trend-teksu" su se upoznali sa situacijom u pogonima bivšeg "Novotexa" u kojima je u to vrijeme bilo zaposleno oko 60 radnica, dok "Trend-teks" u  Poslovnom centru "Tini" planira zaposliti sve ukupno 200 radnika. Proces zapošljavanja novih radnika krenuo je ubrzo, te se na konkurs javilo 197 radnika, najviše u tekstilnoj i obućarskoj industriji. 

Preporučujemo

Poslovni Imenik Bosne i Hercegovine

Ukoliko želite da povećate prisutnost na internetu,lokalno, regionalno, na Državnoj razini i Internacionalno, da vas lakse pronađu potencijalni klijenti, umogostručite vase online prisustvo i time prodaju, možete stupiti u kontakt sa nama putem Kontakt forme!

Kontaktiraj nas

Upisite vasu firmu u registar firmi BiH 

Milioni korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana.

Zahvaljujući prisutnosti preduzeća u obliku liste preduzeća u online poslovnom imeniku Bosne i Hercegovine na www.lokal.ba , vi Može lako naći bilo koji broj potencijalnih kupaca nudeći svoje usluge na lokalnom registru firmi BiH lokal.ba.

Osnovni upis vašeg preduzeća je besplatan.

 

Upiši Firmu