Motocikl iz BiH na najvećem sajmu u Evropi

Motocikl iz BiH na najvećem sajmu u Evropi

Kompanija "Cromex" sa sjedištem u Prijedoru može svoju posjetu sajmu u Hanoveru (Njemačka) ocjeniti uspješnom. Naime, "Cromex" i njemačka firma "Damler Motors B.V." potpisali su ugovor o saradnji tokom sajma u Hanoveru.

Potpisani ugovor, između ostalog, kaže da je Njemački "Damler" postao distributer "Cromexovog" motocikli Torini za evropsko tržište.

Torini motocikli su napravljeni u dvije verzije,  sa benziskim i elektro motorom jačine do 50 kubika. Benziski motori proizvode su u dvije varijante: automatik i poluautomatik, a mogu se kupiti u 5 boja.

Oko šezdeset posto dijelova za Torini proizvodi se u "Cromexovoj" fabrici, a ostalih četrdeset posto dijelova uvozi se sa stranih tržišta.

Njemci se posebno zanimaju za elektro motor čija baterija se puno za nepunih dvadeset minuta, a može preći pedeset do šezdeset kilometara.

"Cromex" je vlasnik licence na proizvodnju ovih motocikala, te je u posjedu svih bitnih certifikata koji joj omogućavaju izvoz na evropsko tržište. Novi ugovor znači i zapošljavanje novih radnika.

Sajam u Hanoveru je jedan od najvećih na svijetu , a održava se od 1 do 5. aprila.

"Cromex" nije jedina firma iz Bosne i Hercegovine koja je prisutna na gore pomenutom sajmu. Tu su još i ATT d.o.o. Gornji Vakuf, Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Medena Commerce d.o.o. Tešanj, Novi Jelšingrad d.o.o. Banja Luka i Zinkteknik d.o.o. Mostar.
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi