BH kompanija proizvodi dijelove za Landrover

BH kompanija proizvodi dijelove za Landrover

U livnici Wagner Automotiv koja se nalazi u Gradačcu proizvode se alumunijumska kućišta namjenjena za elektroniku za firmu Landrover, a obzirom da zadovoljavaju visoke standarde moderne autoindustrije sarađuju i sa drugim autoproizvođačima.

Danas će se aluminijumska kućišta za lektroniku naći u svim novijim vozilima Landrovera, a ovaj proizvod da bi zadovoljio visoke standarde Landrovera prolazi višestruke provjere.

Livnica Wagner Automotiv danas zapošljava oko dvije stotine zaposlenih, a njen promet na godišnjem nivou iznosi oko dvanaest miliona konvertibilnih maraka.

Mašinerija potrebna za proizvodnju gore pomenutog dijela za Landroverova vozila je investicija od oko dva miliona eura.

Iako su to visoko precizni strojevi, proizvodi se moraju obrađivati i ručno što podrazumjeva visoko kvalitetnu radnu snagu koja je morala proći obuku kako bi se mogla baviti proizvodnjom dijelova za Landrover.

Wagner Automotiv je jedini isporučilac aluminijskih kućišta za elektroniku za kompaniju Landrover,a dio koji se proizvodi u Gradačcu namjenjen je da čuva elektronički dio u Landrover vozilima od nečistoća, te da reguliše temperaturu u ovom dijelu.

Sada je "Wagner Automotiv" već etablirana kompanija u svijetu autoindustrije, te sarađuju sa svim najvećim proizvođačima automobila na svijetu.

"Wagner Automotiv" danas sarađuje sa BMW –om, Fordom, Audijem i Mercedesom, a očekuje se saradnja i sa drugim proizvođačima automobila.
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi