Robin Food hrani siromašne

Robin Food hrani siromašne

Dalibor Matijević, bosanac sa adresom u Sloveniji, osmislio je i napravio aplikaciju čija je svrha da poveže one sa viškom hrane i one koji je nemaju.

Dalibor je radio na aplikaciji RobinFood od 2016. godine, a sada je ona u funkciji i dalje će se razvijati. RobinFood aplikacija ima za svrhu da kompnije i individualce koji imaju viška hrane spoji sa onima kojima je hrana potrebna ili nemaju dovoljno novca da je kupe.

Dobavljač koji ima hranu na zalihama, a nije ju prodao ili je hrana pred istekom roka trajanja ima mogućnost da se registruje na aplikaciju RobinFood nakon čega dobija potvrdu da je klijent, roba se provjerava, te onda može dalje u distribuciju.

Klijenti imaju mogućnost da doniraju svoju hranu ili da je prodaju po znatno jeftinijim cijenama nego što  se ta roba inače prodaje. Osim toga klijent ima mogućnost da sam odluči u koju državu će ići njegova roba.

Dalji razvoj aplikacije RobinFood podrazumjeva okupljanje klijenata koji žele da doniraju svoju robu u RobinFood banku. Na taj način stvorit će se mreža humanitarnih organizacija koja će odlučivati u kojem pravcu će ići donirana roba.

Aplikacija je postala i međunardnog karaktera. Naime, trenutno su uključeni klijenti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Poljske, Slovenije, a pregovori sa kompanijama iz Bosne i Hercgovine i Makedonije još uvijek traju.

RobinFood trenutno u svojoj mreži ima nekoliko stotina klijenata, te oko hiljadu korinsika koji kupuju ponuđenu robu. Priča o ovoj platformi se brzo širila među ljudima koji kupuju ovu robu, tako da nismo imali previše potrebe trošiti novac na marketing, tek nekih tri stotine eura na godišnjm nivou.

RobinFood dnevno ima između 150 do 200 kupaca, što je za sam početak zadovoljavajuće.

 
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi