Novi uspjeh BH namjenske industrije

Novi uspjeh BH namjenske industrije

"Igman Konjic" na godišnjicu Igmana otvorit će novi pogon u kome će se proizvoditi pištoljska municija. Zvanično otvaranje će se desiti 6.marta 2019. godine.

Otvaranje novog pogona znači i otvaranje novih radnih mjesta. U prvih šest mjeseci 2019. godine "Igman Konjic" planira zaposliti dodatnih stotinu radnika kako bi proizvodnjom zadovoljio potrebe tržišta.

što s tiče distribucije proizvoda ove kompanije, ona je već dogovorena, tako da će "Igman Konjic" raditi na ovom projektu u punom kapacitetu.

Osim toga, "Igman Konjic" je u 2018. godini ostvario 100 % svojih planova, a isto se očekuje i u 2019. godini.

"Igman Konjic" u ovom momentu zapošljava 1.174 radnika. Osim toga radilo se i na poboljšanju uslova za radnike. Naime, "Igman Konjic" dobio je dva nova standardna sistema, 14001 i 18000. To znači da "Igman Konjic" sada pridaje dosta veću vrijednost zdravlju i čistoći okoliša.

"Igman Konjic" će u 2019. godini uzeti učešće i u nekoliko sajmova gdje će prezentovati široj svjetskoj javnosti. Prvi sajam na kojem će "Igman Konjic" uzeti učešće u 2019. godini desit će se u Sjedinjenim Američkim Državama.

U 2019. godini "Igman Konjic" planira povećati proizvodni asortiman, nastaviti sa poboljšanjem uslova rada za svoje radnike, te investirati u nove projekte.

"Igman Konjic" sve svoje proizvode izvozi, a na godišnjem nivou prihodi ove kompanije iznose 115 do 120 miliona konvertibilnih maraka.

U svojim počecima "Igman" je isključivo proizvodio oružje i municiju za potrebe Jugoslovenske Narodne Armije, a već je početkom pedesetih godina prošlog vijeka počeo i sa izvozom što je podrazumjevalo i povećanje proizvodnih kapaciteta.

"Igman" je zbog svojih potreba formirao i srednju mašinsku školu, ali i stipendirao inžinjere širom bivše Jugoslavije.

Danas "Igman Konjic" izvozi u preko pedeset zemalja svijeta na pet kontinenata.  Sudeći po interesu potenijalnih klijenata broj zmalja u koje se izvozi će još rasti, što podrazumjeva širenje proizvodnih kapaciteta i veći broj zaposlenih.




Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi