AS Holding bilježi najuspješniju godinu od osnivanja

AS Holding bilježi najuspješniju godinu od osnivanja

Poslednja godina bila je i više nego uspješna u grupaciji "AS Holding". Proizvodnja je modernizovana i usavršena, prihodi su porasli, a ono što je jako bitno je to što je porastao i broj zaposlenih.

Segmenti razvoja na kojem su radili u "AS Holdingu" tokom 2018. godine su IT resursi, jačanje sekcije ljudskih resursa, te jačanje interne revizije i kontrole.

Osim toga investirano je i u razne vidove obrazovanja i razvoja novih proizvoda, a rezultati će se vidjeti već sljedeće godine.

Upravo zato što ulažu u ljudske resurse "AS Holding" grupacija postala je jedna od vodećih investicionih kompanija u Bosni i Hercgovini, a jako je aktivna i u inostranstvu. U "AS Holdingu" smatraju da će ojačati svoju konkurentnost ulažući u svoje ljudske resurse.

Kada je riječ o konkretnim rezultatima u grupaciji "AS Holding" ističu keks Tops koji je već uveliko prisutan na tržištu Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, te nekima od zemalja Bliskog istoka. Kao veliki uspjeh navode i kafu "Zlatnu džezvu" koja se može naći na policama tržnih centara širom Evropske unije.

"AS Holding" grupacija u proteklom periodu sprovela je veliki broj akvizicija u Bosni i Hercegovini, ali sada je fokus na dizanje novih kompanija i proizvoda, tako da se u skorije vrijeme mogu očekivati novi proizvodi.

Godina 2018. bila je najuspješnija za "AS Holding". Dosadašnji kupci su zadržani, došli su novi, tehnologije su modernizovane, radnici i drugo osoblje prošli su kroz razne vrste obrazovanja, a prihodi su po još nezvaničnim informacijama porasli za deset procenata.

Osim toga zaposlena je i nova radna snaga. Broj zaposlenih porastao je za deset procenata, te sada "AS Grupacija" zapošljava oko 4.500 radnika i radnica u Bosni i Hercgovini. 

Da li će broj zaposlenih rasti najviše zavisi od toga da li će u 2019. godini biti novih investicija ili akvizicija, ali isto tako je bitno da članice "AS Holding" grupacije poboljšavaju uslove rada za radnike i radnice.

 




Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi