Deset opasnosti po zdravlje koje donosi Wi-Fi

Deset opasnosti po zdravlje koje donosi Wi-Fi

Wi-Fi je pogodan za korištenje, ali mnogi su izrazili sumnje u pogledu sigurnosti nevidljivih sila koje prožimaju sve oko nas. Od uvođenja Wi-Fi-a 1997. godine, istraživači su obavili desetine studija u kojima su  istražili dejstva Wi-Fi-a. Rezultati su jasni i šokantni - WiFi može negativno uticati na sveobuhvatno zdravlje i zdravlje mozga, naročito kod dece.

Možda je šokantno što ove informacije nisu nove ili čak su kontroverzne. Zapravo, 2008. godine dobro poznata publikacija Scientific American je napisala rad pod nazivom "Kontrola umova pomoću mobilnog telefona" koji je objasnio efekte koje Wi-Fi ima na ljudski mozak.

 Da istražimo potencijalne opasnosti Wi-Fi-a sa ovim 10 činjenica.

 

Potenijalne opasnosti od Wi – Fi

1. Doprinosi razvoju nesanice

Da li ste se ikada osjećali budni nakon korištenja Wi-Fi-a ili ste se čak borili da zaspite tokom noći? Izveštaji o ovim pojavama su česti i čak su podstakli studiju u 2007. godini koja je procenjivala modulaciju niskih frekvencija od mobilnih telefona i njegov uticaj na spavanje. Učesnici su bili izloženi elektromagnetnim signalima iz pravih telefona ili bez signala sa lažnih telefona. Oni koji su bili izloženi elektromagnetnom zračenju imali su znatno teže su zaspali i registrovane su promjene u modulnim talasima.

Predloženo je da spavanje blizu telefona, u kući sa Wi-Fi-om ili u stambenoj zgradi sa mnogim Wi-Fi signalima može stvoriti hronične probleme u spavanju jer konstantno bombardovanje Wi-Fi zagađenja ometa spavanje. Za mnoge, deprivacija sna je samo početak većih problema. Razvoj depresije i hipertenzije takođe je povezan sa neadekvatnim spavanjem.

2. Štetno za razvoj djeteta

Izlaganje ne-termičkom radio-frekvencijskom zračenju iz Wi-Fi-a i mobilnih telefona može poremetiti normalan razvoj ćelija, posebno razvoj fetusa. Studija o životinjama iz 2004. godine povezala je izlaganje sa odloženim razvojem bubrega.  Ovi nalazi su podržani Austrijskom studijom iz 2009. godine. Zapravo, poremećaj sinteze proteina je toliko ozbiljan što autori konkretno ističu: "ova svojina ćelija je naročito izražena u rastućim tkivima, odnosno kod dece i mladih. Shodno tome, ove grupe stanovništva bi bile podložnije od prosjeka opisanim efektima. "[5] Ukratko, kupanje mladih u razvoju u Wi-Fi-u povećava njihov rizik od razvojnih problema.

3. Utiče na rast ćelija

Kada je grupa učenika iz devetog razreda iz Danske imala poteškoća da se koncentrišu nakon spavanja sa svojim mobilnim telefonima za glavom, izvršili su eksperiment da bi testirali efekat bežičnih Wi-Fi rutera na vrtnu mrežu. Jedna grupa biljaka je uzgajana u sobi bez bežičnog zračenja; druga grupa je rasla pored dva rutera koji su oslobodili istu količinu zračenja kao mobilni telefon. Rezultati? Biljke najbliže zračenju nisu rasle.

4. Funkcija mozga

Kao što su danski srednješkolci  primjetili probleme koncentracije, naučnici su počeli da istražuju uticaj 4G zračenja na funkciju mozga. Korišćenjem MRI tehnologije, istraživanje koje je obavljeno tek prošle godine otkrilo je da osobe koje su izložene 4G zračenju imaju nekoliko područja mozga smanjene aktivnosti.

5. Smanjuje aktivnost mozga kod žena

Grupa od 30 zdravih dobrovoljaca, 15 muškaraca i 15 žena, dobila je jednostavan test memorije. Prvo, čitava grupa je testirana bez izlaganja Wi-Fi zračenju - nema problema. Zatim su bili izloženi 2,4 GHz Wi-Fi iz bežične pristupne tačke za oko 45 minuta. Tokom tog dela testiranja, aktivnost mozga je mjerena, a žene su imale značajnu promjenu u aktivnosti mozga i nivoa energije.  Žao mi je, dame! Ali momci, nemojte se ojećati previše udobno ...

6. Neutralizuje spermu

... Zato što smo već dugo znali da toplota koju generišu laptopovi ubija spermu. Pa, sada se ispostavlja da toplota nije jedina prijetnja muškoj plodnosti. Istraživanje je pokazalo da izlaganje Wi-Fi frekvencijama smanjuje pokretanje spermatozoida i uzrokuje fragmentaciju DNK. Testiranje na ljudima i životinjama potvrdilo je da izloženost negativno utiče na spermu.

7. Može uticati na plodnost

I to nije samo sperma. Rezultati istraživanja na životinjama ukazuju na to da neke bežične frekvencije mogu sprečiti implantaciju jajeta. Tokom istraživanja, miševi izloženi 2 sata dnevno tokom 45 dana značajno su povećali nivo oksidativnog stresa. Ćelijska oštećenja i uticaj na strukturu DNK iz izloženosti ukazuju na jaku mogućnost abnormalne trudnoće ili neuspeha jajeta za implantaciju.

Institut Karolinska u Švedskoj objavio je upozorenje u 2011. godini, u kojem navodi:

    "Trudnice su upozorene kako bi izbjegle korišćenje samih bežičnih uređaja i da ostare distancu od drugih korisnika"
    "Sadašnji SAD [i Kanada] ... standardi za radio-frekvenciju i mikrotalasno zračenje iz bežične tehnologije su u potpunosti neadekvatni", i
    "Bezbednosni standardi takođe ignorišu fetus u razvoju ..."

8. prouzrokuje srčani stres

Ako mislite da vaše srce jače lupa kada je okruženo bežičnim mrežama ili 3G ili LTE mobilnim telefonima, možda to nije samo u vašoj glavi. Studija sa 69 ispitanika rekla je da su mnogi od njih doživjeli pravi fizički odgovor na elektromagnetske frekvencije. Tačno kakav je bio fizički odgovor? Povećana srčana frekvencija - slično srčanoj stopi pojedinca pod stresom.
9. Povezan sa rakom?

Ovo je izuzetno kontroverzno, ali ne možemo zanemariti da obilje životinjskih modela ukazuje na to da izlaganje elektromagnetnom zračenju povećava rizik od razvoja tumora. Dok su ljudska istraživanja rjetka, izveštaji i studije slučaja obiluju. Jedan takav slučaj uključuje mladu 21-godišnju ženu koja je razvila rak dojke. Ono što ovaj slučaj čini jedinstvenim jeste to što njena porodica nije imala predispoziciju za rak dojke ... i ona je razvila tumor na mjestu gdje je nosila svoj mobilni telefon u grudnjaku.

10. Možete se zaštititi

Iako glavni mnogi mogu ignorisati dokazane opasnosti, posebno u SAD i Kanadi, istraživači su identifikovali nekoliko metoda koje mogu ponuditi nivo odbrane. Prvo, smanjeni melatonin izgleda da odgovara izloženosti. Stoga povećanje melatonina pomoću suplementacije može pomoći u poravnanju nekih efekata. Na testovima na životinjama, L-karnitin pruža antioksidativnu podršku hranjivim tvarima negativno pogođenim radijacijom od 2,4 GHz.

Ograničavanje izlaganja i zdravlje

Iako melatonin i L-karnitin nude hranljivu odbranu, oni ne blokiraju izloženost. I to je u svakom slučaju teško postići. Pogledajte mape pokrivanja kompanija mobilne telefonije ili primjetite koliko Wi-Fi mreža vam pametni telefon zatraži za pridruživanje. Opkoljeni smo i bombardovani elektromagnetnim zračenjem. Blokiranje ekspozicije je teško, ali postoje nekoliko malih koraka koje možete preduzeti. Na primjer, nemojte držati mobilne telefone, laptopove i tablete blizu vašeg tela. Ako se ne koristi, isključite ih (i vaš bežični ruter).

Izvor: https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-shocking-facts-health-dangers-wifi/




Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi