Proizvodnja alata za autoindustriju u Derventi

Proizvodnja alata za autoindustriju u Derventi

"Vebo group" iz Njemačke položio je kamen temeljac u Derventi kao simbol za početak izgradnje upravne zgrade firme "Vebo Bosnia" koja će proizvoditi alate namjenjene autoindustriji.

U upravnoj zgradi "Vebo Bosnia" nalaziće se i Centar za razvoj inžinjerstva koji će biti specijaliziran za izradu kvačila i elektro – vozila.

U početnoj fazi biće sagrađena i proizvodna hala, a u roku od najdalje dvije godine proizvodnja će biti pokrenuta.

 U ovoj fazi "Vebo Bosnia" zaposliće najmanje pedeset radnika, a projekat će koštati oko jedan milion konvertibilnih maraka.

"Vebo Group" već pregovara sa opštinom Derventa u vezi sa kupovinom još jedne parcele u industrijskoj zoni Derventa u kojoj je slobodno još 97 parcela za izgradnju i investiranje.

U "Vebo Bosnia" trenutno je zaposleno sedamnaest radnika. Od tog broja uposleno je petnaest inžinjera. Početna plata iznosi 1.200 do 1.400 konvertibilnih maraka, a oni inžinjeri koji imaju dovoljno radnog iskustva imaju primanja kao u Njemačkoj.

Iz "Vebo Group" primjetili su da u Derventi ima dovoljno stručne i mlade adne snage koje može iznjeti teret ove firme i svojim znanjem doprinjeti kompaniji kakva je "Vebo Group" koja iz sebe ima ima i rejting koji želi očuvati.

U Derventi trenutno posluje 31 kompanija iz Evropske unije, a očekuju ih još.
Zanimljivosti

Najčitanije

Featured

Izdvajamo iz registra firmi