Kompanija iz Kreševa širi kapacitete i povećava izvoz

Kompanija iz Kreševa širi kapacitete i povećava izvoz

"Stanić Beverages", kompanija za proizvodnju sokova iz Kreševa, pokrenula je novu liniju za punjenje PET boca. Maksimalan kapacitet linije za punjenje sada iznosi 100 miliona litara na godišnjem nivou, a investicija je koštala osam miliona konvertibilnih maraka.

Ovim projektom "Stanić Bevereges"  pojačao je svoje kapacitete, te će biti u mogućnosti da izvoze još više svojih proizvoda.

Nekada je kapacitet "Stanić Beverages" iznosio pedeset miliona litara, dok će u skoroj budućnosti iznositi i 150 miliona litara. Na ovaj način "Stanić Bevereges" moći će pratiti potražnju za brendom Juicy, te će moći izvoziti u zemlje CEFTA – e, Evropske unije i MENA – e.

Nova linija PET u velikoj mjeri modernizovala je poizvodnju "Stanić Beverages", poboljšala je kvalitet proizvoda "Stanić Beverages",  proizvodni kapaiteti su ojačani, te je na ovaj način završen prvi ciklus investicija.

U skorije vrijeme kreće se u drugi ciklus investicija koji podrazumjeva širenje skladišnog prostora. To je investicija od dva miliona konvertibilnih maraka. Cilj proširenja skladišnog prostora, kao i prvog ciklusa investicija je daljnji rast prodaje na domaćem, regionalnom i tržištu Evropske unije.

"Stanić Beverages" sljedeće godine slavi  dvadeset godinja postojanja brenda Juicy. Brend Juicy stalno je bio predmet razvoja, te se konstantno radilo na poboljšanju njegove kvalitete.

Danas se Juicy proizvodi mogu naći u trgovinama Bosne i Hercegovine, okolnim zemljama, Evropske unije, na Bliskom Istoku i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.




Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi