Lokal.baLoading...

Jedna od najboljih godina za vinariju Vukoje

Jedna od najboljih godina za vinariju Vukoje

Jedna od najboljih godina za vinariju Vukoje

U Carskim vinogradima u Trebinju u toku je 124. berba. Vinogradi su osnovani 1894. godine, a obnovljeni su prije petnaest godina od strane  porodice Vukoje.

Ova godina, kako tvrde u podrumu "Vukoje 1982", jedna je od najboljih za ovu vinariju. Jednostavno, dobri vremenski uslovi na proljeće uzrokovali su da grožđe ima izvrstan kvalitet, a zadovoljavajuća je i količina grožđa.

Dobri vremenski uslovi uzrokovali su kvalitetno cvjetanje, a agrotehničke mjere su, također, kvalitetno odrađene.

U 2018. godini će se u novoj destileriji i vinariji "Vukoje 1892" probrati najbolje grožđe, te će vino iz berbe 2018. godine biti jedno od najkvalitetnijih iz ove vinarije.

Iz vinarije "Vukoje 2018" tvrde da veliku pažnju posvećuju, između ostalog, dobrom odnosu kiseline i šećera, a da bi vina bila odgovrajuće kvalitete moraju odležati i do petnaest godina.

"Vukoje 1892" vinarija osvojila je i mnogobrojne međunarodne nagrade. U kategoriji Magic Wine Brand Award na sajmu u Kini četiri vina vinarije "Vukoje 1892" osvojila su glavne nagrade.

Osim ovog takmičenja "Vukoje 1892" osvojio je u Iloku, Hrvatska, nagradu za najbolju vinariju u jugoistočnoj Evropi u konkurenciji od hiljadu vinarija iz ove regije.

Vinarija "Vukoje 1892" proizvodi 22 različita vina, a osim toga šest vina izlazi iz njihove desilerije.

Vina ove vinarije izvoze se širom Evrope, Azije i Amerike.

 
Zanimljivosti

Najčitanije

Featured