Dnevna proizvodnja Rahat lokuma 400 kg

Dnevna proizvodnja Rahat lokuma 400 kg

U naselju Klisa, u Srebrenici, nalazi se proizvodni pogon kompanije "Klas" iz Sarajeva koji je počeo sa proizvodnjom. U ovom pogonu proizvodi se tradicionalni bosanskohercegovački proizvod Rahat lokum.

U proizvodnji je, trenutno, zaposleno deset radnika koji na dnevnom nivou proizvedu oko četiri stotine kilograma Rahat lokuma, a proizvodi se Rahat lokum sa okusom ruže, oraha i miks.

Radnici uposleni u "Klasovom" pogonu u Srebrenici su mladi ljudi koji imaju za cilj da ostanu i rade u Srebrenici, a broj zaposlenih će se povećavati sa rastom proizvodnje.

Oprema koja je instalirana u ovaj pogon najmodernija je koja se može naći na tržištu, a svi uposlenici prošli su obuku potrebnu za rad u ovom pogonu prije nego su zaposleni.

Rahat lokum je među najprodavanijim proizvodima kompanije "Klas", a osim domaćeg tržišta "Klasov" Rahat lokum naći će se i na policama stranih supermarketa u najskorije vrijeme.

Cilj kompanije "Klas" je da postepeno povećava broj zaposlenih u ovom pogonu, a investicija je koštala 176 hiljada konvertibilnih maraka.

Proizvodni pogon se prostire na 300 kvadratnih metara, a u njemu se proizvode proizvodi koji služe i za promociju bosanskohercegovačke gastronomske ponude i tradicije.

U "Klasu" se nadaju da će ovakvim projektima doprinjeti borbi protiv odlaska bosanskohercegovačkog stanovništva, posebno mladih koji najviše i odlaze.

 
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi