Investicije u uzgoj jagoda

Investicije u uzgoj jagoda

Kompanija "Hampton" sa sjedištem u Velikoj Britaniji izrazila je zainteresovanost za podizanje zasada jagode na parcelama u opštini Kalesija zbog interesantnog geografskog položaja ove opštine.

Direktor kompanije "Hampton" Shafiq Ahmed sastao se sa zvaničnicima opštine Kalesija i Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine.

U opštini Kalesija izrazili su veliku zainteresovanost za ovaj projekat, te će ponuditi svu moguću pomoć kompaniji "Hempton" koja je u njihovoj moći.

Planirano je da poljoprivrednici iz Kalesije zasade jagode koje će izvoziti kompaniji "Hempton" koja će ih plasirati dalje kupcima u zapadnu evropu.

Agencija za razvoj upoznala je investitore koji su izrazili želju da posluju sa poljoprivrednicima sa opštine Kalesija sa podsticajnim mjerama koje planira implementirati.

Jedna od tih mjera je izgradnja hladnjače u kojoj će se čuvati jagoda koja će se transportovati u zemlje Evropske unije.

Jagode nisu jedini proizvod kalesijskih poljoprivrednika kojim se mogu pohvaliti. Mreža poljoprivrednika pokazale je odlične rezultate i u proizvodnji krastavaca korništona.

U Agenciji za razvoj ističu da je najbitnije obezbjediti poljoprivrednicima siguran otkup, a što se tiče kvalitete proizvoda uvjereni su da će kalesijski poljoprivrednici obezbjediti proizvode vrhunske kvalitete.

Potencijalni investitori dobili su potrebne informacije o poljoprivredi u Kalesiji, te će najvjerovatije odlučiti da ulažu u ovaj kraj.
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi