Posao u automobilskoj industriji

Posao u automobilskoj industriji

Tokom proljeća ove godine EUREL počinje sa proizvodnjom dijelova namjenjenih automobilskoj industriji u Bosni i Hercegovini.

Proizvodni pogon "EUREL BH" kompanije nalazit će se u Usori.

"EUREL BH" je firma koja je u suvlasništvu slovenačke kompanije "EUREL d.o.o." Poljčane, a autodijelovi koje proizvodi ova kompanija ugrađuju se u automobile vodećih svjetskih proizvođača automobila.

"EUREL" je već registrovan, a firma je kupila poslovni objekat koji se nalazi u blizini Srednjoškolskog centra u Žabljaku.

Trenutno Firma vrši prilagođavanje prostora svojim potrebama, a vrijednost prilogađavanja prostora potrebama Firme iznosi oko dvije stotine hiljada konvertibilnih maraka.

Kada se ova faza projekta okonča pristupit će se dopremanju mašina i ostale opreme potrbne za početak proizvodnog procesa.

U početku proizvodnje "EUREL BH" će proizvoditi sajle za potrebe autoindustrije, ali ubrzo će krenuti i sa proizvodnjom drugih autodijelova.

Firma počinje sa radom u martu ili aprilu tekuće godine, a u startu će zaposliti 35 radnika od čega je planirano da petnaest budu žene.

"EUREL " je kompanija nastala 1992 godine, a registrovana je u Mariboru, Slovenija.
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi