Auta na benzin i dizel se nece vise prodavati VIDEO

Auta na benzin i dizel se nece vise prodavati VIDEO

 
Neke od drzava u kojima je vec odluceno do kada ce se automobili sa benzin ili dizel motorima moci prodavati.
 
 
Zabrane za vocnju u vecini vecih gradova u svijetu stupaju vec na snagu ili u sljedecih godinu ili dvije , a za prodaju ogranicenja i kompletne zabrane ili ogranicenja vec od 2025 .
Na primjer u Norveskoj i nekim drugim drzavama zabrana stupa na snagu 2025-2030 .
Pritom cim postoji zabrana prodaje novih automobila sa unutrasnjim saborjevanjem , ili ogranicenje voznje odredjenim kategorijama vozila , pada i prodaja za isto toliko i polovih automobila.
 
Zasto kupiti automobil koji nece vrijediti ni za par godina mozda ni marku?
 
Od godina u sredini na slici, nece biti moguce auto proizvodjacima prodaja automobila ili ona nece biti moguca za registrirati.
Ovo je sada, a sve zavisi i koliko ce se mobilnost elektro auta razvijati pa je vjerovatno da ce i ranije zabrane stuipiti na snagu a vec sada ogranicenja se uvode ili su uvedena u stotinama vecih gradova na svijetu .
 
 
Na primjer u Parizu: potpuna zabrana dizela stupa na snagu u 2024, zabrana vožnje za benzinske motore od 2030.
 
Sada se pridružuje Amsterdamu. Prema nedavno objavljenom "Akcionom planu za čisti zrak", holandska prijestolnica želi od 2030. blokirati sva benzinska i dizel vozila, ako je moguće - to se odnosi i na motocikle i skutere.
Već 2025. godine na autocestu Ring A10 treba utjecati zabrana taksija, autobusa, kombija i skutera sa motorima sa izgaranjem, a potom pet godina kasnije za privatne automobile i motocikle.
 
Test Audi E-tron
 Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi