Širenje proizvodnje jaja

Širenje proizvodnje jaja

Sektor za proizvodnju hrane kompanije "Boksit" iz Milića bogatiji je za novih stotinu hiljada novih koka nosilja. Sa novopristiglim kokama nosiljama "Boksit" je popunio kapacitete koji iznose tri stotine hiljada koka nosilja.

Polovina proizvedenih jaja namjenjena je bosanskohercegovačkom tržištu, dok je druga polovina namjenjena tržištu Srbije i Crne Gore.

Koke starosti osam sedmica odgojene su od prvog dana u Farmi pilenki "Mileks". Kompanija "Mileks" partnerska je firma "Boksita" u procesu proizvodnje hrane.

Koke nosilje će, vjeruju u kompaniji "Boksit", donjeti 260 hiljada ili 750 paketa jaja na dnevnoj osnovi.

Farma kompanije "Boklsit" prostire se na 60 hiljada kvadratnih metara, u svom vlasništvu  ima dvanaest proizvodnih pogona, a zatvoreni prostori u vlasništvu ove kompanije prostiru se na trinaest hiljada kvadratnih metara.

Kompanija "Boksit" u svom vlasništvu ima i automatsku klasirnicu  kapaciteta od 25.800 jaja po satu.

Djelatnost kompanije "Bosksit" ne odnosi se samo na proizvodnju hrane. Djelatnost "Boksita" odnosi se i na rudarstvo, saobraćaj, građevinu, ugostiteljstvo, komercijalno-proizvodne poslove, drvoprerada, zdravstvenu zaštitu i drugo.

Kompanija "Boksit" ove godine, inače, obilježava šezdeset godina uspješnog poslovanja, te je dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih priznanja.  

 
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi