9 razloga zašto su vam potrebni poslovni imenici

9 razloga zašto su vam potrebni poslovni imenici

Prema izvještajima agencije za statistiku BiH, dvije trećine korisnika interneta u BiH traže da kupe proizvode putem interneta ili traže adrese i kontakt podatke firmi na internetu putem poslovnog imenika.

 

U nekim okolnostima preko kontakata putem poslovnog imenika, preduzeća mogu se čak proširiti na međunarodna tržišta putem pravih online strategija.

 

Jedna od najvažnijih strategija za izgradnju prisustva na mreži je kreiranje lista u internet poslovnim imenicima.

 

Internet poslovni imenici mogu igrati vitalnu ulogu u povećanju vašeg dosega na mreži i povezivanju sa više partnera i klijenata.

 

Ako vaša firma ne koristi prednosti ove moćne strategije, propuštate i prijavite se odmah na poslovni imenik jer konkurencija je vec tamo. Pitate se zašto su internetski poslovni imenici neophodni? Nastavite čitati kako biste saznali o 9 najboljih prednosti internetskih poslovnih imenika.

 

1. Tiskane kopije trgovačkih časopisa su izumrle

Ako se pitate kako online poslovni imenici pomažu, jedan od primarnih načina na koji mogu povećati vaš najniži dolar je tako što će vaše proizvode i rješenja učiniti dostupnim kupcima.

 

U stara vremena, kompanije su često pronalazile dobavljače preko štampanih trgovačkih časopisa. Međutim, brzo naprijed u virtuelne 20-e, i ovi trgovački časopisi su gotovo izumrli.

 

Umjesto toga, kompanije se oglašavaju na mreži, a kupci ih pronalaze putem pretraživanja na tražilicama kao Google, Bing ili yahoo...

 

Online poslovni imenici su odličan način da pozicionirate svoju kompaniju i njene ponude pred potencijalnim kupcima.

 

2. Online poslovni imenici povećavaju izloženost vašeg brenda i firme

Ako pokušavate da se probijete na tržište ili izgradite izloženost brendu vaše kompanije —internet poslovni imenici mogu biti neprocenjiv resurs.

 

Navodeći svoju kompaniju i njene proizvode i usluge, možete je odmah staviti pred nove oči.

 

Prema istraživanju, prva tri rezultata pretraživanja imaju  75,1% klikova . U mnogim slučajevima, uspostavljeni online direktorij će imati superiornu moć rangiranja u poređenju sa vašom web lokacijom.

 

Ako kupac unese pojam za pretraživanje, vrlo je vjerovatno da bi se online direktorij mogao rangirati iznad vaše stranice u rezultatima pretraživanja.

 

Ako su vaši proizvodi ili usluge navedeni u tom direktoriju, to će vam donijeti dodatnu izloženost.

 

3. B2B internet poslovni imenici su odlični za SEO

Osim što vam omogućavaju veću izloženost, još jedna od prednosti internetskih poslovnih imenika je da su odlični za SEO.

 

Prvo, mrežni poslovni imenici generiraju vrijedne povratne veze do vaše stranice. Povratne veze su suštinski dio svake  sveobuhvatne SEO strategije .

 

Ako imate povratnu vezu sa renomirane i dobro rangirane stranice, dio ovog ovlaštenja se prelijeva i na vas.

 

Kada kreirate liste u mrežnim poslovnim imenicima, imate opciju da uključite vezu do vaše stranice. Ovo omogućava jednostavan način za izgradnju moćnih povratnih veza.

 

Osim toga, povratne veze iz online poslovnih imenika također rezultiraju legitimnim i SEO-prilagođenim preusmjeravanjem prometa.

 

4. Online poslovni oglasi mogu izgraditi vašu reputaciju

Svijest o brendu je značajan faktor u  procesu kupovine . Kupovina obično ima duge cikluse. Potencijalni kupci moraju biti upoznati s vašom kompanijom i imati određeni nivo povjerenja u nju prije nego što postanu otvoreni za poslovanje.

 

Navođenje vaše ponude ili kontakta vaše kompanije u poslovnim imenicima je savršen način za izgradnju reputacije na mreži. Što više kupaca vide vaš brend pored drugih koje poznaju i kojima vjeruju, veća je vjerovatnoća da će razmotriti vaše proizvode ili rješenja.

 

5. Odlični su za ciljanje i međunarodne i lokalne pretrage

Ako se još uvijek pitate, „zašto su važni poslovni imenici?“ evo još jedne kritične pogodnosti koju nude.

 

Lako ciljanje za međunarodnu i lokalnu pretragu. Bez obzira na vaše ciljno tržište, možete iskoristiti internetske poslovne imenike kako biste dosegli svoje klijente.

 

Ako odaberete robustan online imenik (kao što je lokal.ba imenik), možete ciljati i na međunarodna i na lokalna tržišta, sve s jednog mjesta.

 

6. Lista u imeniku je jeftina

Iako možete iskoristiti neka pristupačna rješenja za povećanje vašeg prisustva na webu (kao što je naš  program akceleratora vidljivosti ), mnoge marketinške strategije su bogate resursima i budžetom.

 

Jedna od prednosti poslovnih imenika je da su jako jeftini ili vrlo pristupačni za pridruživanje i da ih koriste sve kompanije  u razvijenim državama i da bez njih ne bi mogle uopste poslovati jer kako bi ih našli kupci kao i njihove proizvode koje kupci sve vise traže online ili kontakt podatke firme da bi vam došsli licno ili vas nazvali.

 

7. Ne trebate web stranicu da biste se predstavili u poslovnom imeniku

Još nemate web stranicu? Ako ne, još uvijek možete kreirati liste u mrežnim poslovnim imenicima za vaše rješenje.

 

Ovo vam može odmah početi djelovati. Jednom kada svoju web stranicu pokrenete i pokrenete, možete lako ažurirati svoje unose kako biste uključili vezu do vaše web stranice.

 

8. Neki direktoriji vam omogućavaju da kreirate liste bogatih sadržajem

Ovisno o tome koje direktorije koristite, možda ćete moći kreirati popise bogate sadržajem za svoje poslovanje.

 

Na primjer, na našem portalu možete čak odabrati da objavite svoje proizvode.

 

9. Online poslovni imenici aktivno promovišu preduzeća s kojima su partneri

Još jedna od značajnih prednosti internetskih poslovnih imenika je da mnogi aktivno promovišu preduzeća koja predstavljaju.

 

Mi pružamo različite usluge našoj globalnoj zajednici B2B poslovanja te promoviramo i povezujemo kompanije koje kotiraju na berzi.

 

Podignite svoje poslovanje na viši nivo uz lokal.ba

Kao što vidite, pristupanje  poslovnom imeniku je moćan način da povećate svoj doseg i izloženost. Oni vam omogućavaju da izgradite svijest o brendu, povjerenje, da budete pronadjen,  povratne veze s visokim autoritetom, promet na web stranici i još mnogo toga.

 

Sada kada znate koliko je važno koristiti internetske poslovne portale, sljedeći korak je odabir pravih koje ćete iskoristiti.

 

Ako ste spremni da počnete da izlažete svoje poslovanje na mreži, došli ste na pravo mesto.

 

Ovdje u lokal.ba poslovnom imeniku, ponosni smo što nudimo jedan od najboljih B2B online globalnih poslovnih portala, kao i niz moćnih usluga i rješenja dizajniranih da katapultiraju vaše poslovanje.

 

Također imamo dalekosežnu međunarodnu fizičku mrežu. Zahvaljujući svim ovim mogućnostima, lokal.ba  grupa je pružalac usluga povezivanja i izvoza po izboru za mnoge organizacije lokalno i širom svijeta.

 

Spremni da navedete svoje poslovanje u poslovnom imeniku i povecate vidljivost vasih usluga  ili proizvoda koje 2/3 korisnika u BiH traze na internetu? Posjetite  Lokal.ba  portal danas i prijavite se članstvo na info@lokal.ba .
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi