Koje godine najkasnije će proizvođači automobila preći na proizvodnju svih modela na čisto električno vozilo? Pogledajte!

Koje godine najkasnije će proizvođači automobila preći na proizvodnju svih modela na čisto električno vozilo? Pogledajte!

Mnogi proizvođači nove  modele proizvode samo elektro pa tek onda komplet ponuda  bi bila potpuno elektro ili na vodik. Sasvim sigurno je da je ovo kraj dizel motora koji su sada na trzistu, a benzincima mnogim je ovo zadnji ili predzadnji novi motor  iz razloga hibrida dok samostalno pokretani benzinci ce biti poneki a dizel potpuno izbaceni iz prodaje vec za par godina.

 

Svima je na usnama: kraj motora sa unutrašnjim sagorevanjem je blizu. U korist vožnje bez emisija, spremnost velikih proizvođača da konvertuju čitav portfolio modela u skladu s tim raste sa popularnošću električnog automobila. Koliko dugo će postojati motori sa unutrašnjim sagorevanjem i kada proizvođači automobila planiraju da u potpunosti ukinu motore sa unutrašnjim sagorevanjem?

 

Kraj ere motora sa unutrašnjim sagorevanjem: prelazak na elektromobilnost

Stalno rastuće brojke o prodaji pokazuju da se proizvođačima isplati ulazak na tržište električnih automobila . Kraj motora sa unutrašnjim sagorevanjem u Nemačkoj je zapečaćen od 2035. godine, nakon čega se ne smeju registrovati novi automobili sa benzinskim ili dizel motorima. Stoga se čini podjednako unosnim za kupce i automobilske kompanije da daju šansu električnom motoru - posebno sa trenutnim naglim porastom cijena goriva .

 

Asortiman električnih automobila već je bogat, sa snažnim uzlaznim trendom. Mnogo je zabrinutosti usmjereno na domet električnih automobila – po našem mišljenju neosnovano, jer je između 200 i 900 kilometara domet gotovo sve uključeno. Konkretno , pionir električnih automobila Tesla impresivno pokazuje da se ne morate plašiti stajanja na mestu .

 

Drugi proizvođači vide potencijal ove tehnologije i slijede je. Zahvaljujući revolucionarnoj tehnologiji brzog punjenja , punjenje više nije problem: tehnologija brzog punjenja i odgovarajuće stanice za brzo punjenje mogu u potpunosti napuniti odgovarajuće automobile za samo 20 do 40 minuta - savršeno vrijeme za malu pauzu za kafu.

 

 

Kada će proizvođači automobila proizvoditi samoelektro automobile?

Vrlo mali broj proizvođača automobila čeka do 2035. Godine iako mnogi modeli pojedinih proizvodjaca biti samo elektro, jer su električni automobili već popularni i generiraju prodaju. Za vas smo napravili pregled glavnih proizvođača automobila i reći ćemo vam kada će VW, BMW & Co. preći na električne modele .

 

Proizvođač        

Mercedes Benz               2031 – 2034

Volkswagen       2033 – 2035

Škoda   nema konkretnih informacija

Cupra    2030

Seat       2030 (pod imenomCupra)

BMW    nema konkretnih informacija

Mini       2030

Audi      2033

Opel      2028

citroen 2028?

peugeot              2028?

DS          2024

Fiat & Abarth     2030

ford       2030

Hyundai               2035

kia          nema konkretnih informacija

Toyota  nema konkretnih informacija

Honda  2040

Mazda  2050

Mitsubishi          nema konkretnih informacija

Nissan  2030

Volvo    2030

Renault                2030

Dacia     2030/2035

Porsche               nema konkretnih informacija

pametan             2020

jaguar   2035

Alfa Romeo        2027

 

Napisao: Alexander Häuselmann
Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi