"Ekonomik grupa" izvozi građevinske kontejnere u EU

"Ekonomik grupa" izvozi građevinske kontejnere u EU

Firma "Ekonomik grupa" sa sjedištem u Srebrenici počela je sa radom u januaru 2018. godine, a osnovna djelatnost joj je proizvodnja građevinskih kontejnera.

"Ekonomik grupa" trenutno zapošljava trideset radnika, a obzirom na potražnju za građevinskim kontejnerima na tržištu, kako u Bosni i Hercgovini, tako i u inostranstvu, ova firma već ima potrebu za upošljavanjem novih radnika i proširenjem proizvodnje.

Uposlenici u "Ekonomik grupi" potpisali su ugovore na neodređeno vrijeme, a primljeni su na posao sa Zavoda za zapošljavanje.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i "Ekonomik grupa" imaju odličan odnos. Zavod za zapošljavanje sa svoje evidencije obezbjedio je Firmi kvalitetan kadar različitih struka.

Zavod za zapošljavanje u Srebrenici ima jako dobru evidenciju nezaposlenih lica, te je iz tog razloga uspio u najkraćem roku da obezbjedi "Ekonomik grupi" radnike, a radnicima radno mjesto.

U Srebrenici se već neko vrijeme u nazad bilježi pozitivan trend smanjenja broja nezaposlenih radnika, pogotovo kada su u pitanju metalska i građevinska industrija.

Osim toga, generalno, dolazi do smanjenja broja nezaposlenih kada su u pitanju NK radnici, čemu je doprinjela i "Ekonomik grupa".

"Ekonomik grupa" izrađuje građevinske, sanitarne, kancelarijske i stambene kontejnere, većinu svojih proizvoda izvoze u inostranstvo, ,tačnije u zemlje Evropske unije.

Najtraženiji proizvodi "Ekonomik grupe" su "Pop up shopovi" koji su namjenjeni za postavljanje najčešće na prometna šetališta u svrhu promocije određenih proizvoda.




Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi