"Maza" uskoro i na stranim tržištima

"Maza" uskoro i na stranim tržištima

Kompanija "AC Food" iz Velike Kladuše postiže velike uspjehe sa svojim namazom pod imenom "Maza", koje je, u stvari, odavno poznati proizvod nekadašnjeg "Agrokomerca", a koji je već dobio nadimak "bosanska Nuttela".

Kremasti namaz "Maza" moguće je naći na preko osam stotina prodajnih mjesta u našoj zemlji, a ugovori sa stranim prodajnim lancima još uvijek teku.

"Maza" se, trenutno može naći u dvije varijante, kao namaz i hrskava verzija sa kuglicama žitarica, a na osmišljavanju ovog proizvoda radilo nekoliko domaćih i međunarodnih stručnjaka.

Prodaja "Maze" uskoro će nadmašiti prodaju najprodavanijeg proizvoda ove kompanije: Topsa, a u najskorije vrijeme "Mazu" će moći kupiti i kupci van Bosne i Hercegovine.

Kompanija "AC Food" trenutno zapošljava 97 radnika, sa očekuje se rast proizvodnje, tako da će biti i novi zapošljavanja u ovoj kompaniji.

"AC Food" je kupovinom "Agrokomerca" kupio i njegov brend "Tops" koji je ujedno i najprodavaniji proizvod ove kompanije. Obzirom da je "Tops" brend koji se odlično prodaje oni ga neće mjenjati.

Trenutno stručnjaci iz Bosne i Hercgovine i Turske rade na novim proizvodima "AS Fooda" koji će se nakon finalizacije naći na tržištu.

Svi novi proizvodi konstantno su nadgledani od strane ekspertskog tima i sigurno će zadovoljiti ukuse kupaca.

Inače, kompanija "AC Food" je 12 kompanija od 16 kompanija koje pripadaju "AS Grupaciji




Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi