Busija na Mejvici: Turistički potencijal između 6 opština

Busija na Mejvici: Turistički potencijal između 6 opština

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić obavio je razgovore sa predstavnicima opštine Lopare u vezi sa izgradnjom turističko-rekreativnog kompleksa na planini Majevica, tačnije na majevičkoj Busiji.

Turističko – rekreativni kompleks će se prostirati na oko pet stotina duluma, a nalazi se na nadmorskoj visini od 840 metara.

Stanovnici 6 opština koje okružuju kompleks i drugi moći će koristiti ovaj turističko – rekreativni kompleks u svrhu rekreacije i kao vazdušnu banju u sklopu koje će se nalaziti restorani i hoteli.

Osim toga u zimskom periodu posjetioci će imati na raspolaganju i staze za skijanje.

Posjetioci će također imati priliku da uživaju u šetalištima u prirodi, biciklističkim stazama, raznim sadržajima za djecu, etnopijaci, te prostoru namjenjenom ekstremnim sportovima za one najodvažnije.

Izgradnju Turističko – rekreativnog kompleksa, osim gradonačelnika Brčko distrikta Siniše Milića,, podržali su i Vlada RS-a, gradonačelnici Tuzle, Bijeljine, Lopara i Ugljevika.

Svetozar Ostojić, inače idejni tvorac ovog projekta, još prije više od decenije počeo je sa izgradnjom ovog kompleksa.

Tada je to bilo malo odmaralište za njegove prijatelje i porodicu, ali kako su posjete rasle Svetozar je uvidio potencijal koji ova lokacija ima.

Busija na Majevici ima sve preduslov da postane poznato odmaralište, te da se upiše u svjetsku listu odmarališta: geografski položaj, prirodni resursi i blizina putnih komnikacija kao i tuzlanskog aerodroma.




Zanimljivosti

Featured

Izdvajamo iz registra firmi